Oyun
ŞİMDİ OKUNAN
Oyunların Yapımları Nasıldır
Bilgi Ödülü
0

Oyunların Yapımları Nasıldır

☺ Burak Aykurt21 Eylül 2018

Önceden sokakta, sahalarda ve bunun gibi yerlerde gerçek oyun oynarken şimdilerde gerçek çocuk oyunlarının yerini telefon ve bilgisayar ortamındaki sanal oyunlar sahiplendi. Pekala, bu oynanan oyunlar nasıl yapılıyor? Saatlerin harcandığı onca güzel oyun nasıl yapılıyor ve nasıl oluşturuluyor diye merak eden kullanıcılar aslında bilgisayar ve telefon oyunlarının yapımında fark yoktur.

 Oyun Yapmak İçin İhtiyaç Duyulanlar: Oyunda gerekli olan oyunun tarz ve özelliklerine göre değişiklik gösterir. Hikayesi güzel ve yeni oyunlar oluşturmak için kişilerin hangi niteliğe sahip olması gerektiği ve bu oyunları yazmak için kullanılacak programlar vardır.

 Yazılımsal olarak C#, JavaScript, C plus gibi programlama dillerini bilen yazılımcılar.

 Işıklandırma uzmanı ve grafikerler.

 Müziğin oluşturulması için müzisyenler.

 Oyunun senaryosu için Senarist.

 Yapılacak olan harcamalar için belirli bir bütçe.

 Oyun ve Grafik Motoru.

 Birde Motion Capture teknolojisi için oyuncuya ihtiyaç vardır.

 Telefon ve Bilgisayar Oyunları Nasıl Yapılır: Her işte olduğu gibi oyun oluşturmak için belli bir bütçe gerekli. Bütçe belirlendikten sonra uygun şekilde nasıl bir oyun yapılacak ona karar verilir. Oyunun grafikleri nasıl olmalı, oyun öyküsü uzun mu yoksa kısa mı olmalı ona karar verilmeli. Hikayesi nasıl olacak ona karar verilmeli. Oyunun nasıl bir oyun olacağına karar verildikten sonra ekip toplanır ve grafiği mükemmel olsun isteniyorsa ışıklandırma ve grafikerler bir araya gelir. Oyunun kodlaması için yazılımcılar bir araya gelir. Karakterin hareketlerini çekmek için Motion Capture teknolojisi kullanılır ve oyunu yapmak için en önemli gerek olan Oyun Motoru seçilir.

 Motion Capture: Bir giysi sayesinde oyuncuların hareketleri bilgisayar ortamına aktarılır bu teknoloji Motion Capture teknolojisidir. Gerçek ortamdaki oyuncuların hareketleri oyun içerisine aktarılır. Böylelikle daha iyi karakter hareketi, görüntüsü ve sesi elde edilir.

 Oyun Motoru: Oyun içerisindeki 3D nesneler, ses ve fiziksel hareketlerin birbirleri ile bağlantısı sağlanarak belli olay dizisi şeklinde gerçekleşmesini sağlar. Oyun motoru belli olduktan sonra yapım için 3D Programı seçilir.

 3D Modelleme Programı: Nesnelere şekil vermemize yardımcı olan programdır. Bu program sayesinde araba, çiçek, karakter istenildiği gibi şekillendirilir. Bunların hepsi kullanılarak kurulan ekip ile birlikte oyun oluşturulur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Muhteşem İçerik
50%
Çok Sevdim
50%
Şaşkınım
0%
Bu Ne?
0%
Karmaşık
0%
Beğenmedim
0%
Çok kötü
0%
Yazar Hakkında
Burak Aykurt
ASD Teknoloji adresi ile 2014 ilk blog sitemi kurdum. Paylaştığım içeriklerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum umarım beğenirsiniz. Yorum kısmından istediğinizi sorabilirsiniz müsait zamanlarımda hepsini cevaplıyorum.
Yorumlar

Yanıt Bırak