Cep telefonu Sürekli Şarj da Olması Yanlış mı?
Teknoloji hızla gelişmesiyle hayatımıza artık tamamen yerleşen cep telefonları en çok kullanıcıyı şarj konusunda sıkıntıya koyduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak Android ve İOS cihazlarda şarj %100 dolu iken internet, oyun ve uygulamalar kullandığımız takdirde hızlı bir şarj tüketimi oluyor. Bu tüketimi engelleyecek veya bataryanın mAh değeri yükseltme gibi bir çözüme gidemeyen telefon üreticileri cihazın 1 gün sonunda tekrar şarj edilmesini ön görüyorlar herhalde.
Şarjın bir günlük kullanım sonunda bitmesi şarj tekrar takmamıza neden oluyor. Telefonun uzun süre şarj da kalması daha doğrusu şöyle ifade edeyim %100 dolduktan sonra da şarjda kalması batarya ya zarar verir mi sorusunu getiriyor aklımıza. Telefonunuzun uzun süre şarj da kalması bataryaya zarar vermez. Akıllı cihazlarda şarjın %100 olduktan sonra enerjiyi kestiğini yani bataryaya bir enerjinin aktarılmadığı söyleyebiliriz. Bu konuda içiniz rahat olsun.
Ama cep telefonunuz şarj da iken kullanmak, yani şarj edilirken oyun oynamak veya ağır uygulamalar kullanmak, internette çok fazla dolaşmak telefonun çok aşırı ısınmasına sebep olur. Bu konuda dikkatli olmanızı şarjın tam dolduktan sonra cep telefonunu kullanmaya başlamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde çok ısınmadan bataryaya veya telefonun içerisinde bulunan parçalara büyük zararlar verebilirsiniz.
Her geçen gün üstüne koyarak ilerleyen teknolojinin batarya konusunda da bir adım atıp kullanıcıları minimum 2 gün şarja takmadan bir akıllı cihazı kullana bilmesini sağlamaları gerekiyor. Yoksa bu gidişle daha çok cep telefonu ile ilgili sıkıntılarımız ortaya çıkacaktır.
Selam ve sevgiyle …
Yanıt Bırak