Microsoft, Windows 10‘u duyurduğunda Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sürümlerine sahip olanların Windows 10’u ücretsiz yükseltme imkanına sahip olduğunu da açıklamıştı. Windows 10 yükseltmesinden faydalanılabilecekti ancak ücretsiz yükseltme geçtiğimiz günlerde sona ermişti.
Windows 10’u güncelleştirmeWindows 10, biz yapmak zorunda kalmayalım diye güncelleştirmelerini düzenli aralıklarla denetler. Windows 10’un bu özelliği sayesinde bir güncelleştirme kullanılabilir olduğunda otomatik olarak indiriliyor ve yükleniyor. Böylece cihazınız en yeni özelliklerle güncel kalmış oluyor.
Microsoft‘un yeni işletim sistemi olarak kullanıcılara ücretsiz şekilde sunulan Windows 10 pek çok kullanıcı tarafından beğeni kazanırken, bazı kullanıcıları halinden pek memnun edemedi. Önceki işletim sistemindeki ayarları Windows 10 ile tam uyumluluk göstermeyen kullanıcılar bilgisayarlarında yavaşlama, pil sorunları, ısınma sorunları, geç açılma sorunları ve daha fazlasıyla karşılaştı.
Windows 10 sıfırlama nasıl yapılır?Güncellemeleri şimdi denetlemek isteyen kullanıcılar için Başlat düğmesini seçin ve ardından Ayarlar > Güncelleme ve güvenlik > Windows Update öğesini ve ardından Güncellemeleri denetle seçeneğini belirleyin. Windows Update cihazınızın güncel olduğunu söylüyorsa şu anda kullanılabilir olan tüm güncellemelere sahipsiniz demektir.
Bilgisayarlarında yavaşlama, pil sorunları, ısınma sorunları, geç açılma sorunları ve benzeri problemlerle karşılaşan kullanıcıların tüm bu sorunların önüne geçmesi imkansız değil. Microsoft‘un eklediği sıfırlama özelliğini, birkaç basit işlemle gerçekleştirerek, eski ayarlarınızdan kurtulabilir, orijinal Windows 10 ayarları ile daha sorunsuz bir Windows 10 deneyimi elde edebilirsiniz.
Eğer bilgisayarı sıfırlamak yerine eski işletim sistemine dönmek isterseniz, bunun da çözümü oldukça basit! Bu hususta Microsoft, eski işletim sistemine geri dönmek isteyen kullanıcılar için 1 ay süre tanımış.