Windows 8.1
ŞİMDİ OKUNAN
Windows 8.1’ de İşlemcinin Çok Fazla Kullanılması Sorunu ve Çözümü
0

Windows 8.1’ de İşlemcinin Çok Fazla Kullanılması Sorunu ve Çözümü

☺ Burak Aykurt31 Mart 2016

Windows 8.1, bildiğimiz gibi hayal kırıklığı yaratan ve netlikle beğenilmeyen 8 versiyonlu işletim sisteminin kısa zaman içerisinde gelişmiş bir güncellemesi olarak dikkat çekiyor. Ana versiyonun çoğu farklı anlamda performans problemi yaşaması ve FLAT TASARIM dediğimiz ve ilk defa işletim sistemlerinde görünen bir görüntü yapısı işle beraber sunulması aslında insanlar nezdinde çok da alışık olunan bir durum olarak görünmüyor. Zaman içerisinde meydana gelişmeler, insanların şirkete olumsuz geri bildirim yapması ve bu gibi nedenler ile beraber artık bir güncelleme şart olmuştu ve nitekim 8.1 versiyonu ile beraber büyük problemleri en azından gidererek insanların bu anlamda problemlerinin çözülmesine yardımcı olundu. Windows 8.1 problemleri da kuşkusuz ki vardı.

 

İşletim sistemleri uygulama performanslarına göre biçimlenebilen bir programdır yalnız programlar, donanımlar üzerinde baskın bir görev görebilir ve her ne olursa olsun bilgisayar performansının yavaşlamasında ki en önemli faktörlerden birisi de donanımların yorulmasıdır. Windows 8.1 işlemci tüketimi açısından oldukça titiz işletim sistemlerinden birisi halinde İ5 ve İ7 işletim sistemlerinde de yaptığım denemeler sonucunda normal şartlarda fazla CPU tüketimi yapmayacak uygulamalar, işletim sisteminin de destek verdiği çoğu farklı fonksiyonda problem yaşattı. Aynı zamanda açılış hızında da belirgin bir yavaşlama söz konusu oluyor ise bu durumda direkt olarak işletim sistemi backgroundu dediğimiz alanda çalışan programları kontrol etmek kaçınılmaz olacaktır.

 

Yüklediğiniz en küçük programlar dahi işletim sisteminin performansı üzerinde çok ciddi olumsuz etkiler bırakabilir ve işte bu neden kaynaklısı ile sizlere birkaç farklı tavsiyemiz olacak. Bu sayede bilgisayarınızın performansından herhangi bir biçimde ödün vermeden rahatça kullanım mümkün kılabileceksiniz. Detayları maddeler durumunda inceleyecek olursak;

 

Bilgisayarın başlangıcındaki programları daraltın ve gereksiz olanları kaldırın.

Windows 8 uyumlu virüs uygulamaları kullanarak performansa katkı yapın.

Bilgisayarınızın işlemci değerlerini bir süre inceleyin.

Adobe gibi grafik programlarının tüketim değerlerine bakın.

Skype, bilhassa oldukça ciddi bir tüketim sağlar ve bu neden kaynaklısı ile eski versiyon kullanmayı deneyin.

İşlemciniz sürekli ısınıyor ise yöntem destek alarak fan sistemindeki problemlerin önüne geçin.

Kısacası donanımlar her ne olursa olsun önem arz eder ve dikkat edilmesi gereken ana nedenler arasında yer alır. İlerleyen süreçte bilgisayar donanımları nezdinde sorun yaşamak istemiyorsanız en fazla dikkat etmeniz gereken nedenlerden birisi olduğunu da kati surette unutmamanızı önemle rica ederiz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Muhteşem İçerik
100%
Çok Sevdim
0%
Şaşkınım
0%
Bu Ne?
0%
Karmaşık
0%
Beğenmedim
0%
Çok kötü
0%
Yazar Hakkında
Burak Aykurt
ASD Teknoloji adresi ile 2014 ilk blog sitemi kurdum. Paylaştığım içeriklerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum umarım beğenirsiniz. Yorum kısmından istediğinizi sorabilirsiniz müsait zamanlarımda hepsini cevaplıyorum.
Yorumlar

Yanıt Bırak