Mobil
ŞİMDİ OKUNAN
Samsung Galaxy S6 Isınma Sorununa Çözümler
0

Samsung Galaxy S6 Isınma Sorununa Çözümler

☺ Burak Aykurt4 Nisan 2016

Kullanılan akıllı telefonlar farklı nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Bu nedenler içerisinde dizayn, kamera, incelik, hafiflik, pil gücü gibi özellikler bulunmaktadır. Ancak bu özelliklerin tek tek tercih edilmesindense özellikleri en fazla bir arada bulunduran telefonlar tercih edilmektedir. Bu telefonlar içerisinde bulunan Samsung S6 Edge sıradan telefonlardan farklı bir dizayna sahip.

İşte bu telefonu diğer telefonlardan ayıran en büyük özellik ekranda ki ovalliktir. Bu alanda çeşitli kontroller sağlanabilmekte ve kısa yollar oluşturulabilmektedir. Bu yüzden de diğer telefonlara görüntüsündeki bu fark kullanıcılar tarafından hem ilgi görmekte hem de telefonu bir adım öne çıkarmaktadır.. İşte tam da bu yüzden kullanıcılar tarafından son derece seviliyor ve ilgi görüyor. Ancak her hoş şeyin bir olumsuz yanı olduğu gibi bu telefonunda bazı olumsuz yanları var tabi. Mesela ısınma problemi. Şüphesiz birçok telefonda başınıza gelmiştir ancak bir telefona bu kadar para verince insan hiçbir problem çıkmamasını bekliyor. İşte bizde bu yüzden sizler için Samsung Galaxy S6 nın ısınma problemini inceledik ve bu problemlerin çözüm yollarını sizler için derledik gelin dilerseniz bu çözüm yollarına yakından göz atalım.

Isınma Sorunu ve Çözümüne Dair Her Şey!

Isınma problemi genelde büyük işlemciye sahip cihazlarda şarj sırasında görülen olaylardan biridir. Bu her ne kadar problem olarak nitelendirilmese de bazı durumlarda cihazlar işlem sırasında ısınabilir. Üstelik şarjda ısındığında daha çok bir sıcaklık artışı da görülebilir. İşte çözümler.

  • Cihazınızda aynı anda iki veya daha çok işlemi birlikte gerçekleştirmek, bilhassa Galaxy S6 gibi yüksek ekran kaliteli ve gelişmiş işlemciye sahip bir cihaz için, cihazınızı son derece ısıtacak bir işlemdir bunlar. Çünkü cihazınız bu iki işlemi aynı anda ve de en iyi kalitede yapmak için işlemcisini oldukça hızlandırır. Bu da cihazınızda ısınmaya neden Bu problemi ortadan kaldırabilmek aslında oldukça basit bunun için, gerekmediği sürece cihazınızdan aynı anda iki işlemi birden gerçekleştirmeyin. Bu oyun oynarken müzik dinlemek veya internette takılırken aynı anda farklı bir uygulamadan mesajlaşmak olabilir. Özellikle telefonunuzun yüksek çaba tüketeceği programlara girmeden önce görev yöneticisinden bütün programları sonlandırın.
  • Cihazınızın ısınmasına neden olan 2. faktör ise Wi-Fi olabilir. Çünkü siz cihazınızın ekranını kilitleseniz bile, o uygulama bildirimlerini her saniye de kontrol edebilmek için arka plan da çalışmalarına devam eder. İşte bu nedenle de işlemciniz hiçbir şekilde dinlenme molası veremez. Elinizden geldiği zamanlar da Wi-Fi bağlantınızı, gerçekten ihtiyacınız olduğu durumlarda kullanmaya özen gösterin. Tabii ki bulunduğumuz devir içerisinde bu ne kadar mümkün bilinmez ama telefonunuzu biraz düşünüyorsanız en azından Wifi kullanım sürelerini biraz azaltmanızda çok fayda olduğundan şüpheniz olmasın.
  • Bir diğer ve belki de en önemli olan tavsiyemiz ise kesinlikle ama kesinlikle Cep Telefonunuzu şarjdayken kullanmayın.
  • Ekran parlaklığı da cihazınızın ısınmasına yol açan sebeplerden biri olabilir. Bu yüzden de aşırı canlı renkler ve mükemmel bir görüntü kalitesi oluşturma adına ekranınız bilhassa en son parlaklık seviyesindeyse, bu cihazınızın sıcaklığını arttırabilir. Bu nedenle de elinizden geldiğince parlaklık seviyenizi düşük tutmaya çalışın.
  • İnsanlar bile günlerinde en az 6 saat uyumadan işlerini yapamaz hale gelirken, elektronik aletler için de benzeri geçerli değil midir? Telefonunuzu her zaman kapatamazsınız bu çok doğru yalnız haftada bir kere 10 dakikalığına da olsa cihazınızı kapatın ve daha sonra açın. Tüm bu adımları uyguladığınızda cihazınızın ısınma probleminin ortadan kalktığını ve telefonunuzun performansının da arttığını göreceksiniz.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Muhteşem İçerik
25%
Çok Sevdim
0%
Şaşkınım
0%
Bu Ne?
8%
Karmaşık
8%
Beğenmedim
0%
Çok kötü
0%
Yazar Hakkında
Burak Aykurt
ASD Teknoloji adresi ile 2014 ilk blog sitemi kurdum. Paylaştığım içeriklerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum umarım beğenirsiniz. Yorum kısmından istediğinizi sorabilirsiniz müsait zamanlarımda hepsini cevaplıyorum.
Yorumlar

Yanıt Bırak