Özgün Kaliteli SEO Uyumlu Makale Yazmak
Seo uyumlu kaliteli özgün içerik makale yazmak, internet dünyasının hızla gelişmesiyle birlikte bir çok site oluştu. Haber sitesi, blog sitesi, inceleme siteleri vb. bir çok site kuruldu. Bununla birlikte artık özgün içerik bulmak zorlaştı yani bir birine çok yakın şekilde içerikler üretilmeye başlandı. Bununla birlikte bazı siteler reklamla trafik alsa da ziyaretçiler sitede çok fazla kalmadan siteden ayrılıyor. Buda sitenin google tarafından kalitesini düşürmekte bugün sizlere daha kaliteli bir makale nasıl yazılır özgün seo uyumlu bir içerik nasıl elde edilir bahsedeceğiz.
İçindekiler
Neden SEO uyumlu özgün içerik yazmalıyız?
İnternette haber ve blog tarzı siteler çok olmaya başladı ama gerçek çok oldunuz 😀 neyse bu tip sitelerin baya bir çok olmasıyla birlikte içerik kalitesi baya bir düşmeye başladı. Yazılan içerik sayısına önem vermeleri yüzünden kaliteli bir içerik üretimden geri kalıyor. Yani onlara göre daha çok içerik, kalite içerikten daha iyi 😀 yanıldıkları nokta burası zaten. Daha fazla içerik üretin ancak ürettiğiniz makaleler özgün ve seo uyumlu olsun buna dikkat etmeden yazarsanız bir kaç ay içinde trafik alamadığınızdan dolayı şevkiniz kırılır ve bu işten bıkarsınız. Ancak içerik üretirken seo uyumlu şekilde yazdığınızda kısa sürede ciddi trafik alabilirsiniz.
Seo uyumlu makale yazma yararları- İçerik kalitesi artar.
- Siteniz arama motorları sevdiği tarzda olacağından Google sitenizi daha çok sever.
- Yeni özgün içerik daha hızlı index alır.
- Gelen organik yani arama motorlarından gelen ziyaretçiler sitenizi kısa sürede terk etmez.
Seo uyumlu makale nasıl yazılır?
Seo uyumlu başlık
İçeriğinizin başlığı mutlaka anahtar kelime olmalı bu seo açısından oldukça önemli. Aslında kısaca söylemek gerekirse google de arama yapacak kişi ne yazabilir bunu iyi değerlendirmeniz ve bunu başlık olarak seçmeniz sizin için en iyisi olacaktır. Tabi seçtiğiniz başlık tam içeriğinize hitap etmesi gerekir ve başlık içerisindeki kelimeler anahtar kelimeler olmalı.
Yani şöyle özetleyebiliriz.
- Başlıkta anahtar kelime olmalı.
- Başlık karakter sayısı 60 – 70 arasında seçilmelidir.
Örnek: ”/Windows-10-kurulum.html” bu şekilde bir başlık ile bağlandınız google tarafından pek trafik almayabilir, belli kelimeler ve çok örneği olan bir tercih yapmış olursun. Ancak ”/Windows-10-iso-temiz-bir-format-kurulum.html” bu şekilde bir tercih hem olabilecek aramalarda sitenizin daha çok aramada çıkmasını sağlar hemde direk sizin makale başlığıyla eşleşecek bir arama direk sitenize ziyaretçi çekebilir.
İçeriğin ilk 160 karakteri seo açısından önemi
İçeriğinizin ilk 160 karakterine meta açıklama deniliyor aslında ve bu seo açısından oldukça önemli.
- Meta açıklamanızda yani ilk 160 karakter arasında anahtar kelimeniz bulunması gerekiyor.
- Bazen meta açıklamanızı kendiniz belirlemenizi isteyebilir ve tercih ederken bu meta açıklamasını 160 karakteri geçmeyin.
Genel olarak SEO uyumlu içerik
Seo uyumlu içerik, başlık, bağlantı, meta açıklaması diyebiliriz. Tabi içerikleriniz 250 kelimeden fazla olsun. Şimdi sıralayalım.
- İçerik en az 250 kelime olması.
- İçeriğinizde kelime sayısı ile orantılı %5 oranında anahtar kelime içermeli.
- Görsellerin alt etiketlerinde anahtar kelimelere yer verin, görsellerin isimleri direk makalenize verdiğiniz başlığı yapabilirsiniz.
Seo uyumlu ara başlıklar
İçerikleriniz de ara başlıklarınızda anahtar kelimeler seçin. Tabi bu başlıklar H1, H2, H3 başlıklar kullanılmalıdır. İhtiyaca göre H4, H5 başlıklar da kullanılabilir. Tabi genelde tercih ettiğimiz H1 ilk ara başlığınız anahtar kelime ile başlamasını tercih edin.
İlk başta bunları yapmanız biraz sizleri zorlayabilir ancak zamanla alışacaksınız ve size bu kurallar çok daha kolay gelecek ve siteniz kısa sürede iyi bir trafik elde edeceksiniz. Siz daha çok trafik alınca memnun kalacak daha çok içerik üretmeye başlayacaksınız buda şevkinizi arttırmasıyla birlikte hem belki kazancınız artacak hemde daha çok kişiye ulaşacaksınız.
Yanıt Bırak