Trend
Isı İndexi
Sıralama
Windows 10
 
 
 
 
 
 
 
SEO
 
 
 
 
 
 
 
İçin arşivle Ağustos, 2015
En Yeni
 
Daha Fazla Oku
31 Ağustos 2015

Klavyelerde Türkçeleşme Dönemi Başlıyor

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı açıklamaya göre F klavye standardına göre artık klavyelerde bulunan yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimeler yer alacak.

F klavyelerde yapılan bu değişiklik ‘delete’ yerine ’sil’, ’enter’ yerine ‘giriş’,‘print screen’ yerine ’ekranı kopyala’ isimleri yer alacak.

Türk standartları Enstitüsü Teknik Kurulu ile kabul edilen ‘F Klavye Standardı’ artık Türkçe tuş isimleri yer alacak.

Bu uygulama yeni genç neslin Türkçeyi doğru kullanması açısından önemli olmasıyla birlikte gayet güzel ve yerinde bir karar olduğunu söylemek isteriz. Yapılan bu değişiklik sadece ‘F’ tipi klavyelerde geçerli [...]

26
 
Daha Fazla Oku
31 Ağustos 2015

Chrome 1 Eylül’den İtibaren Flash’ı Durduruyor

 

Google Chrome daha önceden duyurduğu kararlarını 1 Eylül ile uygulamaya sokacak. Google Chrome 1 Eylülden itibaren otomatik flash oynatılmasını durduracak.

Geçtiğimiz aylarda Google duyurduğu haberde otomatik flash oynatmalarını durduracağını duyurmuştu. Nedeni ise gereksiz çalışan flashların dizüstü bilgisayarda pil ömrünü kısa sürede tüketmesiydi. Google ayrıca otomatik çalışan videolara izin vereceğini de duyurmuştu.

Tabi çoğu kullanıcı bunu seveceği gibi sevmeyende elbet olacaktır. Google bunun için kullanıcılara otomatik oynatma gibi bir ayar sunuyor. Bu ayarı tarayıcı ayarlarından gerçekleştirebilirsiniz.

Flash’ın birçok video ve [...]

35
 
Daha Fazla Oku
31 Ağustos 2015

Teknoloji – Bilim Birleşmesi : Yapay Zeka

 

Yapay zekâ denilince düşünülen ilk kavram robot resminden başka bir şey olmuyordur herhalde. Aslında haklısınız. Bilim ve teknolojiyi buluşturan bu kavram aslında robotsal bir geleceği tasvir ediyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan insan sayısı ise oldukça az. Yapay zekâ nedir, nereden gelir bir bakalım.

Milyarlarca insanın merakı arasında gelişimini sürdüren yapay zekâ teknoloji ve bilimi bir çatı altında buluşturuyor. Herhangi bir canlı organizma kullanılmaksızın sadece yapay araçlar ile oluşturulabilen, insan gibi davranışlar sergileyen, hareket edebilen makineler yapay zekâ olarak isim alır. Önemli olan hiçbir canlı organizma kullanılmaması ve üretimden [...]

59
 
Daha Fazla Oku
30 Ağustos 2015

HUAWEİ P8’in Küçük Kardeşi HUAWEİ P8 LİTE

Her gün yeni bir model ile uyandığımız teknoloji dünyasının son gözdesi Huawei P8’in küçültülmüş versiyonu olan Huawei P8 Lite oldu. Bu zarif telefon ile ilgili öğrenmek isteyeceklerinizi aşağıda anlatmış bulunmaktayız.

Orta segment için üretilmiş olan Huawei P8 Lite tasarım olarak Huawei P8 ile aynı olacak. Kalın çerçeveleri ile üst modelinden ayırt edilebilecek. Lite, abisinin verdiği kaliteyi bizlere sunamayacak. Hatta o kaliteden oldukça uzak gözüküyor. P8’in özelliklerinin kırpılması ile oluşması sebebi ile Lite adını almıştır. Maddi gücü normal düzeyde olan ve özellik olarak çok beklentisi olmayanlar için tasarlanmış olan cihaz orta kesime hitap etmesine rağmen zarif [...]

68
Daha Fazlasını Yükle
End of the line!
Top Five
Isı İndexi
Sıralama
 
1
Windows 10 Oturum Şifresi Kırma Resimli Anlatım + Videolu Anlatım
 
2
Windows 10 da Komut İstemi Açmanın 10 Farklı Yolu
 
3
Televizyonun Işığının Yanması fakat Görüntünün Gelmemesi Sorunu ve Çözümü hakkında
 
4
Hard Disk Hatalarını Düzeltme – Onarma En Kolay Yöntem
 
5
İnternetin Hayatımızdaki Olumlu-Olumsuz Etkileri

Warning: A non-numeric value encountered in /home/asdtekno/public_html/wp-content/themes/engine/functions/loop.php on line 75
İstanbul ikinci el bilgisayar alan yerler IQOS İluma