Bilgisayar
ŞİMDİ OKUNAN
2000 Lira’ya Bilgisayar Toplama Tavsiyesi
0

2000 Lira’ya Bilgisayar Toplama Tavsiyesi

☺ Burak Aykurt21 Ağustos 2020

Bu yazıda, 2000 lira fiyata bilgisayar kasası toplama tavsiyesi vereceğim. Hatta son kısımda iki tanede uygun fiyatlı monitör tavsiyesi vereceğim. Uygun fiyatlı monitörlerle birlikte, bu bilgisayarı 2600 – 2700 lira civarı bir fiyata toplayabileceksiniz.

1- İşlemci Seçimi:

İşlemci tarafında AMD Ryzen 3 3200G işlemci var. Bu fiyat performans açısından baktığımızda güçlü bir işlemci, tek başına ekran kartı olmadan da, hemen hemen piyasadaki bütün oyunları, düşük grafiklerde oynatma kapasitesine sahiptir. Bu işlemci piyasada, soğutucu ile birlikte satılıyor. Vega8 Entegre GPU’su var. Vega8 Entegre GPU’nun internette testleride var, hemen bir testi sizler için videolu olarak makaleye ekleyeyim.

Test Videosu

Yani bu bilgisayarın, bu işlemcisi ile piyasadaki neredeyse bütün oyunları Counter Strike: Global Offensive, League of Legends ve PUBG(Playerunknown’S Battlegrounds) gibi oyunları akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Diğer taraftan Gta 5, Witcher 3, Forza Horizon 4 gibi oyunları da en düşük grafiklerde yada 720p’de makul Fps değerleri ile oynayabilirsiniz. Bu işlemcinin fiyatı ise 28 Nisan 2020 tarihinde internetten baktığımda ortalama 760 lira civarında.

2- Anakart Seçimi:

Gigabyte GA-A320M-H AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

Anakart olarak ise bilgisayarda, Gigabyte A320M-H kod adlı bir anakart var. Bu anakart A320 AM4 Ryzen soketli bir anakart.  Gigabyte GA-A320M-H AM4 DDR4 Micro ATX anakart genel olarak ihtiyaçlarınız karşılayacaktır. 3200 Mhz’e kadar ram hızı destekliyor. Zaten 2000 lira’ya bilgisayar toplama sisteminde sizlere vereceğim ram’in hızını da fazlası ile destekleyen bir anakart olacak. Anakartın üzerinde dahili olarak DVI ve HDMI yuvaları var yani bu bilgisayara dahili işlemci grafik birimi ile HDMI ekranlar bağlayabileceksiniz yada isterseniz DVI ekranlar da bağlayabilirsiniz. Bu anakartın fiyatı ise 28 Nisan 2020 tarihinde internetten baktığımda ortalama 410 lira civarında.

3- Ram Seçimi:

Apacer Panther 8GB 3000MHz DDR4 Ram

Ram tarafında ise Apacer Panther adlı 8 GB’lık DDR4 ramini tavsiye edeceğim. Normal şartlarda bu bilgisayara çift kanallı ramler daha iyi gider. Ama çift kanallar o kadar pahalanmış ki 8 GB’lık rami almak isteseniz fiyat 600 liraya çıkıyor. Yani iki katı fiyata çıkıyor, ben bu doğrultuda 2×4 alacağınıza 2×8 almanızı tavsiye ediyorum. Eğer bu kadar yukarı çıkmaya bütçeniz yeterli ise şuan piyasada 700 lira civarında 2×8’lik 16 GB’lık ram de var. Bu bilgisayara 16 GB ram takarsanız çok daha yüksek performans alacağınızı belirteyim. Burada bahsettiğim Apacher panther ramin fiyatı ise 28 Nisan 2020 tarihinde internetten baktığımda ortalama 280 lira civarında.

4- SSD Seçimi:

HLV -SSD30ULT/23OG

Bu bilgisayarın depolama alanı, HLV -SSD30ULT/23OG ucuz bir SSD’si olacak. Ucuz olduğuna bakmayın fazlası ile iş gören bir SSD olacak. Fiyatı 260 tl ve genel olarak ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır. Ayrıca 15-20 tl farklar vererek daha bilindik markaların SSD’lerini de alabilirsiniz.

5- Güç Kaynağı Seçimi:

PSU: Platoon PL-9263

Güç kaynağı olarak bu bilgisayarda PSU: Platoon PL-9263 kod adlı, 500W, 80+ sertifikalı güç kaynağı olacak. Çok ucuz bir güç kaynağı arkadaşlar, yani 80+ sertifikaya sahip olmasına rağmen 120 tl, bence çok iyi bir fiyatı var.

6- Kasa Seçimi:

Everest 329R Oyuncu Kasası

Diğer taraftan kasa olarak da, piyasadaki en ucuz kasayı bulmaya çalıştım. Tabi daha uygun fiyatlısını bulursanız daha iyi olur. Everest 329R kod adlı kasası gayet güzel bir seçim olacak. Siyah- Kırmızı renklerde ve 12 cm fanı var. Genel olarak iş görecektir, kenarında şeffaf penceresi de var. Bilgisayarınızın içini görmenizi sağlar. Bu kasanın fiyatı şuanda 210 tl.

Özetleyecek Olursak

Tüm bu parçaları topladığımızda ortaya 2040 Lira’lık bir fiyat çıkıyor. Şunu önemle belirtmek istiyorum arkadaşlar, bu parçaları tek bir yerden almayacağınız ve en ucuz bulduğunuz yerden almak zorunda kalacağınız için, bu bilgisayarı kendiniz toplamanız gerekecek yada bilen birine toplatmanız gerekecek. Tek yerden alınan, örneğin sinerji gibi yerlerden alınan yerlerde montaj imkanı olabiliyor. Ancak bu bilgisayarlarda montaj imkanı olmayacak ve iş başa düşecek.

Peki illerleyen zamanlarda bu bilgisayar yükseltmeye açık mı?  Kesinlikle açık arkadaşlar, bu bilgisayarın hiç bir parçasını değiştirmeden, bir ekran kartı takarsanız, özellikle RX570 gibi bir ekran kartı takarsanız, tüm oyunları yüksek çözünürlük ve grafiklerle oyanayabilirsiniz. Daha da yukarı çıkmak isteseniz 16 GB ram yaparsınız. Yani 2×8 yaparsınız. üstüne RX570 bir ekran kartı da takarak çok rahatlıkla bütün oyunları bu bilgisayarda oynayabilirsiniz. Yani bu bilgisayarı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

2000 Lira’ya bilgisayar toplama tavsiyesi bu şekildeydi. Umarım bir faydam dokunur. Eğer yardımcı olabildiysem aşağıya yorumlarınızı belirtmeniz benim için önemli. Diğer ki tavsiyelerde görüşmek üzere.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Muhteşem İçerik
100%
Çok Sevdim
0%
Şaşkınım
0%
Bu Ne?
0%
Karmaşık
0%
Beğenmedim
0%
Çok kötü
0%
Yazar Hakkında
Burak Aykurt
ASD Teknoloji adresi ile 2014 ilk blog sitemi kurdum. Paylaştığım içeriklerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum umarım beğenirsiniz. Yorum kısmından istediğinizi sorabilirsiniz müsait zamanlarımda hepsini cevaplıyorum.
Yorumlar

Yanıt Bırak